Ontmoet de maker

Lotte Meijlis het gezicht achter MoM with Jewels. (Foto credit: Patrick van der Key)Handgemaakte sieraden uit eigen atelierMom with jewels fotoshootFotoshoot MoM with Jewels

Wie is het gezicht?

Ik ben Lotte Meijlis of te wel MoM with Jewels. Al tien jaar lang houd ik mij bezig met sieraden. In 2012 ben ik afgestudeerd aan de vakschool in Schoonhoven.

Na mijn afstuderen ben ik direct voor mijzelf begonnen en na de geboorte van mijn tweeling, en een heerlijke periode ertussen, ontstond MoM with Jewels. Een naam die paste bij de verandering in mijn leven.

Gerecycled of hergebruikt…

Sinds MoM with Jewels is geboren ben ik bezig met het uitwerken van de Coin collectie die je terugvindt in mijn webshop. Een sieradenlijn die gemaakt is van gerecycled/hergebruikt zilver of goud.

Oude sieraden geef ik een nieuw leven door ze om te smelten en te verwerken tot een gepersonaliseerd sieraad naar jouw wensen. Zo kun je met een sieraad dat voor jouw een emotionele waarde heeft weer nieuwe herinneringen creëren voor de volgende generaties.

Generaties

De sieraden van MoM daar zit een verhaal achter. Een verhaal dat meestal generaties terug gaat en dat nog generaties zal duren. 

Mijn verhaal is een sieraad wat ooit van mijn oma is geweest. Een ring die ik als kind al bewonderde en die ik kreeg toen zij overleed. De ring was van grote betekenis voor mij, maar lag in een bakje omdat ik hem niet droeg. Hij lag daar te liggen en zo nu en dan schoof ik hem eens om mijn vinger, bewonderde ik de ring en legde ik hem terug in het bakje.

Dit vond ik zo zonde! Daarom heb ik de steen uit de ring gehaald en de ring omgesmolten tot twee prachtige hangers. En die hangers dragen mijn moeder en ik sindsdien met veel plezier. We maken hier nieuwe herinneringen mee en dragen mijn oma/haar moeder ook nog eens dicht bij ons 

 De gouden ring van omaOude gouden ring tot een nieuw sieraad verwerkenHet gewicht van de gouden ring

De gouden ring smelten en verwerken tot iets nieuwsHet eindresultaat, een mooie 14k gouden hanger met mijn naam i het handschrift van mijn moeder.

Jouw verhaal

Heb jij ook een sieraad in een bakje liggen met voor jou een grote emotionele waarde? Of ben je een gouden oorbel verloren en weet je niet wat je met de andere moet doen omdat de oorbel van grote waarde voor je is? Hoe leuk zou het zijn als je van dit sieraad iets kan laten maken wat je wel weer draagt!

“De coin” is een sieraad ontwerp dat zich erg goed verleent tot het hergebruik van oude sieraden. Afhankelijk van de hoeveelheid aan grammen en welk edelmetaal het sieraad van is gemaakt zijn er diverse mogelijkheden. Wil jij meer weten over deze mogelijkheden, kijk dan op de pagina Coin van eigen sieraden. Liever meteen contact met mij?

Stuur een mail naar info@momwithjewels.com en ik bespreek graag de mogelijkheden met je!